
Що дати дитині з собою в школу? Рецепти корисних і смачних перекусів
З початком навчального року, більшість батьків задаються питанням: «Як змусити наших дітей не тратити свої кишенькові гроші на чіпси, снікерси і гамбургери, а їсти здорову їжу?» І зараз ми вам розкажемо наш варіант.
Одне із рішень цієї проблеми – дати дитині у школу смачний перекус. Це збільшить ймовірність того, що вона не купить на перерві чіпси або гамбургер, які своїм вмістом консервантів і підсилювачів смаку точно не принесуть користі дитині. А ще замість того аби стояти в черзі у магазині, в неї вистачить часу поспілкуватися з друзями і списати домашнє завдання 🙂
Отож ми радимо вам самим приготувати смачні перекуси із злаків, горіхів і сухофруктів. Адже вони є хорошим джерелом складних вуглеводів, білків і мікроелементів та дають енергію для м’язів, мозку і живлять організм поживними речовинами.
Найкращим варіантом стануть вітамінні батончики, домашні цукерки, корисне печиво. Їх легко приготувати і це займе у вас мало часу. Зберігати їх можна у холодильнику протягом кількох днів.
Готувати краще невеликими порціями, так як дитина за один раз багато не з’їсть і це дасть змогу з легкістю поділитися з друзями. Також подбайте про упаковку, вона не лише покращить апетит, але й допоможе вашій дитині залишитися чистенькою.
Кілька хороших рецептів ви можете прочитати далі.
Вівсяні батончики
200 г вівсянки
100 г насіння соняшника
100 г горішків
10 фініків
50 г кунжуту
2 банани
1 ст. л. меду
2 ст. л. кокосової олії
Підсушуємо вівсянку з медом і горішками в духовці. Потім додаємо кокосову олію, подрібнені банани, фініки, кунжут, насіння соняшника і змішуємо до однорідної маси. Накриваємо деко пергаментним папером і викладаємо сформовані батончики. Запікаємо 15 хв. при температурі 180 градусів.
Домашні цукерки
400 г сиру домашнього (не сухого)
10 фініків
1 скл. кокосової стружки
1 ч. л. кокосової олії
плитка чорного шоколаду (>72%)
арахіс або грецький горіх
Сир, кокосову стружку та фініки змішуємо блендером в однорідну масу. Формуємо кульки, всередину кожної додавши горіх. Кульки ставимо на годину в морозилку, щоб вони не втратили форму. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Занурюємо кульки у шоколад і посипаємо кокосовою стружкою або подрібненими горіхами.
Енергетичні батончики
400 г вівсяних пластівців
100 г мигдалю
100 г фундука
100 г насіння соняшнику
100 г сушених ананасів
100 г меду
50 г вершкового масла
50 г кокосової стружки
Вівсяні пластівці мигдаль, фундук, кокосову стружку і насіння соняшника обсмажуємо на сковороді 5-10 хв без додавання олії. Додаємо ананаси порізані шматочками. Розтоплюємо масло, потім додаємо мед і змішуємо до однорідності. Вливаємо масло з медом до суміші. Добре змішуємо і викладаємо сформовані батончики на деко застелене пекарським папером. Кладемо в холодильник на 4 години.
Домашнє печиво
1 скл. вівсяних пластівців
1 скл. борошна
100 г вершкового масла
2 яйця
2 скл. суміші горіхів, цукатів і сухофруктів
Вершкове масло і яйця збиваємо блендером до однорідної маси. Висипаємо пластівці, змішуємо і додаємо начинку за смаком: арахіс, мигдаль, кеш’ю, курагу, журавлину, чорнослив, родзинки, фініки, різні цукати. Добре перемішуємо, надаємо форму печива, обмачуємо в борошні і викладаємо на деко, застелене папером для випікання і змащене оливковою олією. Випікаємо 15 хв. при 200 градусах.